Ovanför molnen – Above the clouds

Nä, det var inte bättre förr, förr när all fotografering var analog. Visst, analogt foto med film hade sin charm, men det var mycket svårare. Det var trettiosex rutor i en film, man försökte tänka på allt, disposition, skärpa, exponering och så tryckte man av. Förhoppningsvis blev bilden bra, oftast fick den duga.
Jag lämnade båten på service häromdagen. Det var ganska tidigt på dagen och jag tog med kameran i en förhoppning om lite vacker dimma. Det var ingen dimma men där var ett hål i den i övrigt helt mulna himlen, som bevis på att solen alltid skiner ovan molnen! Helt klart ett fotoläge! Jag tog flera digitala bilder från olika vinklar. Jag tog dem i RAW-format för att “framkalla” dem i Lightroom. Nu har jag flera bilder som duger, det är jätteroligt, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är bäst. Det är ju inget problem, nuförtiden. Jag visar flera på Facebook, på Instagram eller i en blogg så får eventuella tittare välja själva. Häpp!

One Comment

  • Instaology

    Min favorit bland bilderna blir den i mitten. Att man ser en smal remsa av vattnet bakom båtbryggan gör att skogen i horisonten framträder bättre.
    Jättefina bilder!
    (I bildspels-läget beskärs mittenbilden till en kvadrat.)

Please comment here!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: