Värsta båtsommaren! – What a boating summer!

För en hel del år sedan, när jag var yngre och seglade med Anders H-båt eller med lite större, hyrda båtar, var det självklart att jag själv skulle ha en båt när jag blev stor. Det är en hel del år sedan jag blev ganska stor. Någon gång under åren hade självklarheten med en egen båt försvunnit. Jovisst, jag var nära när vi skaffade en femmeters Buster att roa oss med på före detta svärmors lantställe i inre skärgården, men det räknas inte.För tre år sedan, ombord en skärgårdsbåt på väg till Utö drabbade mig plötsligt självklarheten med en båt. Men, hur skulle jag ha tid med segling också? Var skulle jag ha båten? Hur skulle jag ha råd?Edsviken är en havsvik som når ända in till Sollentuna där jag bor. Det enda problemet är att på väg ut mot öppet hav passeras broarna vid Stocksund där högsta segelfria höjd bara är åtta meter. Där släpps ingen större segelbåt igenom, i alla fall inte med masten uppe.Jag kontaktade hursomhelst den mest välordnade båtklubben i Edsviken och det visade sig att chansen var stor till en motorbåtsplats. Jag började läsa båttester och föll snabbt för en modell som dessutom fanns ”all inclusive” och ”till extrapris”. Min syster med entreprenörs-sinne gav mig värdefulla råd om finansieringen. Så plötsligt var jag stor nog för en egen båt, en jättebra motorbåt.Den här sommaren är min tredje med båten. Det är en fantastisk båtsommar och jag som var en riktig badkruka har för länge sedan tappat räkningen på alla havsbad!

One Comment

  • Åke

    Så härliga bilder: Gillas skarpt 🙂 Har haft alltid båt sedan i 13 års åldern… Var utan båt i några månader när jag gjorde lumpen (79) men längtan blev för stor. Den båten ser riktigt bra ut!

Please comment here!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: