Sten, svavel, vatten och vyer! – Stones, sulfur, water, and views!

Islands vilda och säregna landskap lockar, det gör också de utmanande landsvägarna. Att upptäcka Island på äventyrsmotorcykel lockade mig när jag reste dit nu i mitten av augusti.

Det var en mycket välordnad resa med ordnat boende och genomtänkt rutt, så kanske inte ett äventyr helt igenom. Motorcyklarna var nya och de allra bästa för ändamålet. Landskapet och motorcykelkörningen var äventyret. Det krävdes en viss körvana och det fanns utmaningar längs vägen även för de mest erfarna.

När man hjälper varann förbi de svåraste passagerna så tar sig alla förbi och efterhand behövdes allt mindre hjälp. Vi körde omkring 150 mil grova grusvägar på sex dagar, från söder till norr och tillbaka. På vägar av lavasten eller sand och över otaliga vattendrag. Jag kände stort motstånd mot djupare vattenpassager men tycker själv att jag lärde mig bemästra även dem.

Djup, lös och svart sand däremot, där har jag mer att lära innan jag kan köra med kontroll. Men, det går ju alltid att sitta ner och paddla sig fram med fötterna!

I det här inlägget prövar jag något nytt. Jag har många bilder, vissa kanske allmänt intressanta, medan andra nog bara är roliga för oss som var med på äventyret. Jag har lagt alla bilderna i ett galleri.

« of 4 »

Please comment here!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: