Till minne – In memory!

Min far är död. Med tanke på hur han levde sitt liv blev han gammal. Arvet är viktigt för livslängden men man måste troligen även ta hand om sig. Vad jag vet så är det lite oklart vilket arv jag har. Farfar drack för mycket och morfar dog i det finska fortsättningskriget.

blogg-2211
Även min far drack för mycket och blev nog inte så gammal som han hade kunnat bli. Men han hade sitt liv och även om han söp bort sin familj så var han min far. Utan honom hade jag inte funnits.

blogg-2212
När han dog visade det sig att han hade gått ur kyrkan och lämnade inte några önskemål om sin begravning. Vi fick trots det, med hjälp av kommunens borgerliga begravningsförrättare till en väldigt fin avskedsseremoni i Silverdals kapell i Sollentuna.

blogg-2208
Efter kremeringen lades askan i minneslunden i Silverdal. Vi vet inte exakt var i lunden askan ligger och det finns ingen minnesplackett eller något sådant. Hans aska finns där, någonstans och hans själ finns kanske på en helt annan plats. Hans gener finns hos mig och hos mina systrar, och hos mina söner.

blogg-2204
Det var ganska många år sedan som min far dog men jag har aldrig varit i minneslunden i Silverdal. Idag när jag sjöng med kyrkokören vid Allhelgonadagsandakten i Edsbergskyrkan kände jag plötsligt en längtan till min far och till minneslunden. Jag fick ett tvådagars minnesljus av en kär vän i kören och jag åkte till minneslunden. Där var massor med folk, massor med ljus och en massa mänsklig värme. Det var helt underbart!

blogg-2206

One Comment

  • Madeleine

    Vackra bilder, jag var också på kyrkogården igår kväll o visade barnbarnen hur fint det är me alla ljus.

Please comment here!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: